Hemvändaren

15.48 är avgångstiden från Oslo Central. 2 timmar och 48 minuter senare är jag hemma i Kil. Jag är så himla trött på Norge och flygplatsen nu. Ska bli så skönt att få spendera en helg hemma. På fredag ska jag tjäna lite extraslantar genom att servera på ett bröllop. På lördag ska jag bränna slantarna på sedvanligt vis. På söndagkväll ska jag (var nära på att skriva hem igen :O) tillbaka till Norge för ytterligare lite arbete. Tre veckor för att vara exakt, bestämde alldeles nyss när jag ska lämna Norge för gott. Söndagen den 23 september, direkt efter jobbet 13.30. Oh, vad bra det känns. Jag är trött på att leva fattigt! Trött på bröd utan pålägg, pasta, gröt och annan äcklig onyttig mat. Jag är trött på att bo i kollektiv, på dammråttor och skitig disk. Det känns som jag har slängt bort hela sommaren 2007. Men jag vet att det är värt det. När jag står på mitt minst sagt ointressanta jobb tänker jag på Australien. Sol, strand och enkelt liv. På allt kul som jag och Anna ska göra.
Nä, tillbaka till verkligheten. Jag ska ta ner min tvätt, börja packa, skriva klart mina evinnerliga "komihåglistor" och städa lite i huset så att mina kollektivkompisar blir glada när de kommer hem från jobbet. Jag själv har varit ledig idag. Men imorgon blir det jobb och HEMFÄRD!

Nu är hösten här

En månad och tre dagar... En månad och tre dagar... En månad och tre jävla dagar.

Shit. Australien.

Stjärnfall och satelliter

Lade du märke till himlen på lördagsnatten? Den var nämligen helt stjärnklar, så vacker! Jag såg för allra första gången i mitt liv ett stjärnfall. Jag såg t.o.m. två, min första önskning var ett lyckligt liv och en massa kärlek, ganska egoistiskt kom jag på i efterhand. Så vilken tur att jag såg ett till, världsfred nästa...

Vi, hela familjen Persson låg ute på gräsmattan mitt i natten och tittade efter satelliter.
Elin: Jag ser en!
Hon pekar på den.
Pappa: Vart då?
Jag: Jag ser den också!
Mamma: Vart då? Ja, där ja!
Pappa: Vart då?
En stund senare...
Pappa: SER NI, SER NI?! Ser ni satelliten om rör sig så fort, DÄR!
Haha, lite borta den där mannen.. Inte konstigt att jag blev som jag blev.

Det blir aldrig fel när jag tänker, bara när jag pratar

Jag tror att folk uppfattar mig som en ganska smart och skärpt person, det är allra första intrycket av mig. Tänk vad fel folket kan ha. Smart är jag visserligen men skärpan finns inte alltid med i bilden. När jag känner mig bekväm i mitt sällskap händer det att jag inte tänker till innan jag öppnar munnen. Min familj säger skämtsamt (hoppas jag) att de borde göra en Emma-citatbok.

"Vadå? Är hennes lillasyster... yngre än henne?" Hm, kan det verkligen vara så? Haha.

Slog en pling till en god vän för att säga grattis på födelsedagen och överraska henne, för jag är på hemmaplan (woho!) Jag ringde till hennes mobil från mitt hemnummer. När hon svarade lät hon lite skeptisk, och innan jag hinner berätta om min hemresa frågar hon...
A - Men.. Är du i Kil nu?
Moi
- JA HERREGUD, jag är ju hemma!!!
Det slutade med att jag själv blev överraskad.

Detta är enbart gårdagens s.k. blondemoments. Det borde jag kanske inte berätta, men vafan, bjuder på det ( ;

Tjingeling.

Gräv bort Skåne

Huvaligen, för att uttrycka mig kraftfullt. Vilken fredagskväll, fyllerist javisst! Hade inte festat på evigheter och efter att ha fått i mig en flarra rödvin var jag mer än lovligt berusad. Men kul hade jag, annat ska jag inte säga.

Imorse på tåget hem placerade jag min bakdel i en helt tom kupé. Skönt tänkte jag. 2 minuter senare klev det på sisådär 25 stycken skåningar. Där satt man bakfull och jävlig, och inte blev det precis bättre av 25 stycken pratglada skåningar. Jag hatar skånska. Stanna i Skåne skåningar. Förresten, var inte ni på krogen igår som alla andra? Och var inte sådär äckligt glada kl. 09.04 en lördagsmorgon..

Åver and aut.

Det är fan sant

En artikel i cosmopolitan (augusti) handlade om vad män avundas kvinnor (bl.a. "ditt rosa läppstift" och multipla orgasmer.) Underhållande läsning. Den manliga skribenten skrev något i stil med;
Kvinnor verkar kunna överleva på en diet bestående av müsli, smågodis och de spårämnen av protein som dem får i sig av läppstiftet. Jag kommer inte riktigt ihåg vad han var avundsjuk på just här.. Men det var mitt i prick! Jag tänker med fasa tillbaka på vad jag själv har ätit under dagen..

Frukost
En kvinna i karriären hinner inte med sånt (vaknar 06.40, börjar 07.00, cykelturen till jobbet tar 20 min. Räkna ut den ekvationen!)
Lunch
1 kopp nudlar
Snacks därimellan
2 st kitkat
2 st 50 cl pepsimax
6 småkakor
3 st norska bullar
1 kopp kaffe
Massa lösgodis
Det var allt

I feel funny. Näringsbrist kanske?

Jänkare asså..

Två unga killar
- Do you know where we can buy fastfood, like burgers or something?
Haha.

Jag
- Are you going to fly international?
Superamerikansk dam
- No, we're going to Copenhagen.
HAHA! Vi är i Norge, dah.

Mina fördomar dör inte direkt..

Katten också

Lite tyst i min blogg i några dagar nu. Men slow down in the hills och få inte panik, jag har massa inlägg på g...

Som jag har väntat... Men idag fick jag den äntligen... Min första lön i Norgay!
Därav min galna spenderarrunda tidigare idag. Cyklade till Jessheim (ett närliggande samhälle, lite mindre än en mil bort. Där finns ett stort shoppingcenter som innehåller bl.a. en grym h&m-affär, den är inte lika utplockad som de flesta h&m i Sverige är, aja, tillbaka till saken...) och shoppade, gick lös på hela 388:- ; ) Kjempegreit!

Btw, dammråttor heter hybelkaniner på norska (hybel betyder rum.) Hybelkaniner!! Jag döör x ) Har jag för mycket humor? Möjligt. Kanske bättre att lära ut lite vett och ettikett. Lektion #1: Fråga inte dina nya norska kollegor om ni ska ta en bärs efter jobbet. Eller ja, dina avsikter är ju goda, men inkludera iallafall inte ordet bärs i frågan. Såvida du inte vill bli sedd som en ganska konstig individ ( - Afterwork okej, men bajs..? Tack men nej tack, jag tror att jag avstår ditt förslag..)
Sesådärja, nu vet du det också. Jag hoppas att jag besparar dig från framtida pinsamheter.

Todeloo!

Cashing!

Rean regerar!

JC
Svart kort hängselklänning, 399:- 79:-
Randig lång grå sweater, 399:- 79:-
Svart/vit bylsig blus, 299:- 0:- (!)
Ta tre betala för två ; )

Bianco
Hööögklackade jordgubbsröda, 600:- 100:-
Rosa/röda sandaletter ("cosmo gillar" i Sverige), 500:- 100:-

Only
Rosa terracottafärgad bikini, 229,95:- 30:-

(Borde verkligen fixa en kamera...)

Egentligt pris: 2426,95:-
Reapris: 388:-
Sparat: 2038,95:-

JAG ÄR BÄST PÅ FEST (och rea.)

Perfektionist javisst?

Vad jag än gör känns det som jag inte gör det bra nog, jag har mentaliteten "det är inte värt att göra om det inte blir absolut perfekt" (helt fel tänk!) Jag vet att jag långt ifrån är ensam att ha det här lilla problemet och jag tror att det är vanligast hos tjejer som dras med "duktig flicka"-komplexet (det är så mycket man ska vara.)
Det handlar om att inse, att när man har gett allt och gjort sitt bästa ska det egentligen inte finnas någon anledning att gräma sig för att saker och ting inte riktigt gick som förväntat. Det gäller att kunna släppa lite på alla de krav man har på sig själv, först då kan man bli en mer harmonisk person.

Ta vara på de chanser du får och våga ta riskerna, i de flesta situationer leder det faktiskt till något bra. Friskt vågat - hälften vunnet, som det heter. Jag kan ge några konkreta exempel: våga ta kontakt med den där killen, bjud ut honom för bövelen! Sök ett annat roligare jobb som passar dig bättre. Ett nytt fritidsintresse kanske? Tänk inte på om och men, allt är inte så svårt som det kanske verkar. Underskatta aldrig dig själv och kom ihåg att du alltid är värd det bästa! Din bästa vän är dig själv. En till klyscha: man är bara ung en gång! Och förresten, vem bryr sig om hundra år egentligen?

Jag själv måste bli bättre på just det här. Leva som man lär så att säga. Jag blir rädd när jag tänker på hur mycket jag kan missa här i livet bara för att jag tror att jag är för dålig/dum/ful/vadsomhelst i vissa sammanhang (mycket dåligt tänkt av mig!) Jag ser början av slutet på mina negativa tankegångar. Tacka gudarna för det.

Lev på riktigt och gör saker som får dig att må bra! (Det får bli den här dagens sista klyscha.)

Shit! Det slog mig nyss, jag låter precis som Gert lyssna på Gert Fylking, haha! Gert är en cool gubbe.

Aloha!

Vill ha!

- Lön, jag väntar otåligt på den nionde augusti.
- Sol. Enligt rapporter ska det bli varmt i veckan. Äntligen, steka bliiir!
- Ny bra musik! Jag spyr på min i-pod (om du känner dig generös och vill dela med dig av din finfina musiksmak, adda emma.persson1988@hotmail.com)
- Massa saker som man kan köpa för pengar (som jag inte har än..)

Gah, shoppingnerven pirrar!


Lilla fröken dubbelmoral

Den första dagen i kollektivet fick jag frågan "Röker du?"  Jag drog då till med det småsnorkiga svaret "Usch nej! Gör du, eew!"  Plus en massa annat om att det är så äckligt att röka. När jag kom till kollektivet hade jag inte rökt på ungefär ett år (och då var det en cigarett på en fest.) Vem tror du nuförtiden mer än gärna tar sig en rök? Jag uppskattar nikotinkickar. Live hard die young. Norge är destruktivt för mig. Har även blivit väldigt beroende av kaffe. Först efter dagens första kopp kan jag vakna till någorlunda. Kaffe är en stor källa till energi har jag hört (haha.)

image45
Audrey Hepburn
(Den här bilden skulle vara totalt lame om kvinnan inte rökte.)

Det känns som en god morgon

Har precis ätit frukost och ska om bara några minuter kasta mig upp på cykeln och ta mig till jobbet. Detta låter ju helt normalt, om man bortser från att klockan är typ 14.40. Satt uppe ganska länge igår och grejade med bloggens utseende, för att vara en total rookie på htmlkoder och liknande tycker jag resultatet blev ganska bra. Men jag har fortfarande en hel del saker kvar att slipa på. Ni ser där uppe där det står SUPERSERIÖS? Jag skulle vilja ha en bild till höger om den texten. Hur fasan gör man? Btw, visst ser den lite 80-tal ut? Bu eller bä?

Imorgon och på tisdag måste det bli sol! Jag accepterar inte ett grått väder. Jag ska bli brun för sjutton!

100 % naturlig

Idag var det väldigt lite att göra på jobbet. Så lite att vi fick gå hem hela fem timmar tidigare. Det är så man tjänar stora pengar, oh ja!

Naturell skönhet

När jag kom hem från jobbet gick jag raka vägen upp till toaletten för att tvätta bort sminket. Passade då på att peela ansiktet med strösocker (världens bästa peeling), bara att blanda i rengöringen, sen tvättar man ansiktet som vanligt. Därefter gick jag ner i köket och hämtade olivolja för att massera in i min torra hy.
En billig, enkel och mycket nyttig rutin. Hudflagor i ansiktet är numer bara ett minne blott. Testa själva, huskurer är superbra!

Just nu sitter jag och dricker vitt vin, chardonnay. Riktigt gott och lättdrucket, Fortant heter det.
Ett litet tips från mig till dig såhär på lördagskvällen, vitt vin är gott att blanda med sockerdricka. Kallas "en daagens", (detta skall sägas med stockholmsdialekt.)

TJING!

Tappade tråden.

Jag funderar på om Proffice inte anställde fel personer till sommarjobbet på Gardermoen. Idag jobbade jag med två av dem som jag tycker bäst om. Vi står mest och pratar (läs, skrattar irriterande mycket) hela dagen och kommer på knäppa idéer. Dagens onda gärning: lura resenärer!

En ensam ung kille närmar sig kön till bag-dropen.
Cecilie - Hej, vart ska du resa?
Killen (glatt) - Jag ska till Bodö.
Cecilie tittar på mig och säger allvarligt:
- Bodö? Var det inte den flighten som blev inställd?
Jag bläddrar i mina papper och nickar konstaterande. Jo, det var det ju..
Färgen i den stackars killens ansikte förändras till vitt när Cecile drar till med;
- Hmm, du får boka om detta. Nästa vecka kanske?
Killen (riktigt skärrad) - Åh fy fan!
Sen lägger vi av ett asgarv.
- HAHAHAHA, vi skämtar bara!

Förlåt.. Jag kan inte hjälpa att jag har ett så tråkigt jobb. Nej, ärligt, vilka taskmörtar vi är. Men jädrar vad kul vi har!

Jo men tjenare.

Jag höll ju löftet om att bli en aktiv och intressant bloggare bra...

Hänt sen senast:

Jobb. Såklart, massa jobb hela tiden. Har coola och roliga arbetskompisar.
Även tråkiga som jag inte tål. Hey, man måste inte gilla alla men respektera alla ska man göra (ett av mammas visdomsord.)
Står på ett hårt stengolv en hel arbetsdag och svarar på förvirrade, galna, irriterande, söta (m.m. i oändlighet, träffar så jääädra mycket folk) resenärers evinnerliga frågor. Man ska tydligen kunna allt om allt när man har på sig en gul reflexväst (fancy) på en flygplats, annars blir tanterna skitsura ("men det måste du väl veta!!! Du jobbar ju här! BLABLABLABLAA!" Eh nej, jag vet inte om du blir skjutsad av den förbeställda rullstolsassistent till toaletten innan du checkar in på SAS. Så tyst!) Jag är tyvärr inte i någon sorts levande informationsdisk utan jag jobbar för ett visst flygbolag (norweigen) och deras kunder. Såreså!
Gubbgrinig är ingenting mot de flesta gamla kärringarna. Herregud, bete er!

Fest i lördags.
En okej förfest i ett kollektiv i Oslo. Alla rökte inomhus dock, fräscht värre. För lite dricka, hann inte köpa rosévinet som jag tänkt förtära kvällen till ära, p.g.a för mycket jobb och för lite tid. (Det finns en bra sak med Norge och den stavas vinmonopolet!) Så det blidde öl, man kan köpa 4,5or i affären (en bra sak till, helt otroligt.)
Åldersrasism av dörrvakter, vad är det för människor egentligen?! Alla lider säkerligen av mindervärdkomplex med tanke på hur de agerar mot sina medmänniskor. Bete er!
Jag, min kollektivkompis och hans bror kom inte in på ett ställe dit de andra drog. Självklart har man fått höra i efterhand hur kul det var.
Cigaretter är dyra och 18-årsstället Mosquito suger. Hann spendera en kvart där och detta hände:
- En jävla brud frågade nyfiken hur mycket jag tjänar på en kväll. (Och ja, hon menade på det sättet.) Det beskrivs nog bäst som avundsjuka. Eller så var jag inne på hennes distrikt. Vilken f-tta.
- Legkoll för att köpa sprit (rasism igen, man skulle vara 20, såklart. Knäppnorge!) Eh va? Yrsäkta, vi vill spendera lite pengar på ert skitställe och har betalat 100 spänn i inträde. Ge oss SPRIIIT! Men icke, BYE BYE och tack för allt!
Sen åt vi calzone. Efter det gick vi på stan och mötte vi upp våra glada kompisar. Vilken kväll, jag säger bara det. Vilken kväll.

Summering: Oslos uteliv har inte mycket att erbjuda för den som inte fyllt 20. Oslos stadsliv nattetid består av pundare och prostituerade, huu.


Det var allt. Jag har aldrig påstått att jag har ett liv va?