00.53

Idag har jag varit äckligt lat. Lat och illamående, jag blandade lite för mycket igår. Trodde jag visst bättre än att köra vin på förfesten och öl på krogen, men det hade jag ju inte en tanke på. Sen tyckte jag det var en liten kul idé att dricka shoten som Jennie bjöd på vid fyratiden imorse. Strohrom, det kommer tydligen ifrån Österrike, good shit med 80% alkohol. Det slog till precis när jag skulle lägga mig för att sova. Det var då jag började svammla massa, Anna låg bredvid och lyssnade snällt på mig. När jag vaknade var jag torr i munnen och huvudet riktigt pulserade. Det tog ett bra tag att återgå till att bli relativt normal. Efter att ha hängt hemma hos Jennie ett tag åkte vi in till stan och åt mat på Tin-Tin. Det var ingen höjdare, maten får inte betyget fyra av fem toasters inte! När vi satt där gick Victor och Oscar förbi och dem bestämde sig för att göra oss sällskap. De åt lite mat ockå och Oscar drog några riktigt grabbiga skämt. Haha. Efter det mötte vi upp Malin och vi fikade på Wayne's, gamla Rådhus cafét. Sista gången vi ser henne på länge nu. Fast jag har planer på att åka ner och vålgästa henne där i Paris. Trevlig fika, efter det åkte jag hem och gjorde ingenting förutom logga in alldeles för mycket på facebook. Jag är beroende!

Nu vet jag inte hur jag ska fortsätta det här. Ska äta lite grönsaksdipp och kolla på tv. Så jag fortsätter inte alls. Jag sätter punkt för idag.


Dagens man.

http://www.youtube.com/watch?v=L-8PkJIkjIo Gael Garcia Bernal

Klippet är en trailer på filmen Science of sleep som jag ännu inte har sett. Men det blir nog snart för den kan inte vara något annat än bra med honom i huvudrollen. Han är lika begåvad som han är snygg. Det vill säga mycket. Ett annat stort plus är att filmens huvudmusikspår (om det nu finns ett ord som det) är inget mindre än några andra favoritgrabbar, the Strokes. http://www.youtube.com/watch?v=exRFPzPkBE0 Fear of sleep från skivan first impressions of earth. Nu blev jag strokessugen, har inte lyssnat på dem på evigheter. Skärpning. First impressions of earth är nog den bäst plattan dem har gjort so far. Den är liksom mer proffsig än dem tidigare. De vet vad de håller på med nu. Mer genomtänka texter och bättre sound. De hade nog en väldigt stor press på sig att producera något som motsvarade förväntningarna. Svårt, för de var ju skyhöga! Strokes fixade det galant.
Nu ska jag inte babbla sönder det här inlägget. SvammelEmma, fast det är bra ibland. Mitt svammel har lett till att jag och Anna åker till Sunne nästa lördag för att gå på krogen. Anledningen till den lilla turen är såklart att det kommer bli kul men främst att jag pratade väldigt varmt om Sunnepojkar igårkväll. Man kan ju undra varför. För jag har ju ingen erfarenhet med killar från just Sunne. Alls. Jag är bra knäpp. Men hon trodde mig. Så nu bär det av! Vart bor man över natten och vart festar man där då? Tips?

MEN IALLAFALL HAN ÄR SÅ JÄVLA HET! Har ni sett filmen Dålig uppfostran? Inte? GÖR DET.

Schas för fan!

Jag pallar inte mer.

Jag vill ha ett riktigt jobb och en lägenhet!
Jag är så gott som arbetslös och bor hemma. Var det verkligen något man firade för på studenten? It's all downhills from here. Eller så tar mig sig i kragen och ringer körskolan, söker riktiga jobb och lägenhet. Hmm. Imorgon blir bra. Nu är jag bakis. Jag är så bra på dåliga ursäkter. Alltid något. I min kalender står det fyndiga små ordspråk min favorit är något i stil med är man lat så gäller det att vara smart. Klockrent.

Sugen på pizza är jag också.

Jag har inga framtidplaner. Kanske Oslo, men vad ska jag göra där helt själv? Inte så himla rockigt. Men vart ska jag bo då? Karlstad eller? Inte Kil så mycket vet jag. Alltid något som sagt.

För att pigga upp deppet så säger tack för igår, speciellt Malin C. och Jennie! Mycket kul kväll, nu väntar jag på alla smickrande tags på facebook.

Dagens citat:
Jag grundade mitt tidigare uttalande på...
Jag såklart. Mer än så hann jag inte säga, Annas ansiktsuttryck tystade ner mig. Det var oslagbart!
Så jäävla ofräscht!
Allt är så jävla ooofräscht! Bäst med släpig gnällbältsdialekt. Linas kvällsbok!


Hahaha!

OBS!!söndag 31 aug och måndag 1 sept
stäng!!!!   pga personalutveckling och inventering.
 
Glada Killingens hemsida


Jaså, det säger du Tobba? Och jag som trodde att vi skulle ha personalfest! Fast vi kan väl kalla det personalutveckling om det är så.

Jaha?

Imorgon åker Pappa på arkelogiresa till Sthlm. Jag älskar kas (Kils Arkeologiska Sällskap) resor ju! Så nu är jag lite avis. Tur att resan inte går till något coolare ställe än Sthlm för då skulle jag väl ha surat hela helgen. Vad kan det finnas där att se som jag inte har sett så många gånger förr, t.ex. Gamla Stan? Kunde passat på att shoppa, det bidde inget handlande igår. Stackars mig.

Idag har jag jobbat lunch på Killingen, det gick väldigt bra faktiskt, det är så mycket enklare än att jobba kvällstid. Under dagen har vi en stor lunchbuffé som folk själva plockar ifrån istället för en a la cartemeny. Oj, så praktiskt tycker jag. Det var bra ruljans på folk så tiden flög förbi. Det fanns alltid något att göra och det är så mycket bättre än att stå och häcka och se dum ut. 

Men vet ni vad jag fick reda på idag? Det är personalfest på söndag! Kul! Äta god mat, dricka massa sprit och leka fåniga lekar. Jag minns förra Killingfesten då vi åkte iväg till Humletorp och övernattade där. Vi badade i en stor varm badtunna och i sjön och bastade. Gött! Innan middagen drack vi en massa shots och andra alkoholhaltiga grejer så när vi väl slog oss ner för att äta var jag bra på pickalurven. Jag var minstingen i gänget med mina 16 snart 17 år. Det var en bra liten utflykt. Men då blir det ingen filmkväll hos mig på söndag! Dumt. Annan dag? 

Puss!

Dagens man.

Ed Harcourt



Kolla in videon till Visit from the Dead Dog
http://www.youtube.com/watch?v=oqTjYZHNtMg
 
Loneliness http://www.youtube.com/watch?v=j99W7Ax0hNE&feature=related 
En av många favoriter.


Vems blogg är det?


        
       


Hemsida.

Hittade nyss Glada Killingens hemsida.

www.gladakillingen.se

Jag vill hjälpa dem! Vad kul det vore, fota och skriva. Speciellt med vimmelbilder, det står ju inte ens datum...

Suget.

Nu längtar jag efter att få festa loss lite. Jag har varit på hemmaplan i över en månad och jag har varit ute på krogen två gånger. Lite under medel. Och imponerande för att vara jag.

Men i alla fall på fredag blir det äntligen lite fest och shaka booty. Malin C ska ha avskedsförfest, låter inte det sorgligt? Snart åker hon tillbaka till Paris för att plugga franska. Jag har hört rykten om att hon har en blogg och jag hoppas att hon kommer uppdatera den flitigt och fylla den med massa Parisbeskrivningar och berättelser. MiniMalin på devote.se eller om det är här på blogg.se. Får passa på att promota lite.
Efter förfesten gissar jag på att vi drar oss mot Glada Ankan. Shake, shake, shake!

Onsdag.


Se Hanna, här är din första dag i trean. Två år sen alltså...
Du ser finurlig ut och redo för ett nytt spännande läsår. Lika fin som alltid.

Idag är mitt schema fullspäckat, haha. Jag ska tvätta kläder, städa och annat sånt kul. Efter det drar jag nog in till stan för att shoppa lite, because I'm worth it!

Igår var jag hemma hos Emil och Erika, vi drack kaffe, åt rulltårta, tittade på youtubeklipp och köpte godis. Mysigt hörreni!

Puss!

Tjejkvällen.

Det var jättemysigt igår. Jag och Malin möttes upp på stan, på stora torget. Där stod jag en stund och väntade på henne och kände att jag smälte in riktigt bra bland de nya små liven. Kallat ettor på gymnasiet. Eller fjortisar. Nu var det alltså fyra år sedan jag själv började på gymnasiet och jag har redan sluppit ur mig
På min tid... Dåååå.
Mer än en gång till och med. Vart tog tiden vägen? Nu sitter man här arbetslös med massa frågor utan ordentliga svar. Velar fram och tillbaka. Väger fördelar mot nackdelar. Lite smått deppigt.
Tillbaka till gårdagen. Först köpte Malin nytt kol och tvåäpplentobak till sin älskade pipa. Ingen brudkväll utan pipa, sa vi bestämt. 
Därefter blev det Konsum i mitticity. Chips, dricka och ost. När vi kom hem till Malin satte vi fyr på pipan och puffade på. Jag mina damer och herrar kan numer göra rökringar! Japp, Malin lärde mig. Hur coolt som helst! Fast jag måste säga att man ser lite miffo ut när man sitter och blåser ut röken med ett fisklikt ansikte och dessutom med ögonen i kors (för att se rökringarna själv förstås.) Vilken vacker syn.
Vi väntade och väntade och till slut kom Emelie och Anna! Kärt återseende. Vi rökte lite mer pipa, gluttade på youtube och kollade på Linas kvällsbok. Vilken söt film (fast boken är ju så mycket bättre!) Bra kväll.

Ey pinglor. Filmkväll hos mig? Vad sägs om söndag? Fucking Åmål och Den bästa sommaren? Eller kanske för min skull Tillsammans? Eller Kopps, Smala Susie..? Någon annan som har några tips på fina svenska filmer? Och vad händer på lördag?

Puss!

Vad hände på vägen?


Sommaren nollsex




Jag pratar såklart om mitt hår. Jag tänker GLAMOUR (kan också vara posen lika mycket som håret) även fast fotot är taget inne på toaletten. Och kolla nere i hörnet, där är skurhinken som dog på PIP-festivalen (för er som minns ett äldre inlägg.) Nu fastnade jag i att kolla på gamla bilder när jag egentligen borde duscha. Skynda!

Hela gänget (2006)


Emelie i Bulgarien september 2006


Malin första dagen i trean augusti 2006


Jag och Anna på Halloween november 2006

Det blir en bra dag idag.

För idag ska jag nämligen träffa många för mig kära personer. Malin, Emelie och sist men inte minst hemvändaren Anna. Det ska bli så kuuuuuuuul!

Igår jobbade jag helt själv hela dagen. Det var inte så underhållande och det var en gubbe där som pratade OAVBRUTET med mig i TRE timmar. Fy fan. Visst jag tycker det är jättekul att småprata lite men när personen senare inte kan stänga munnen och återgå till tidningen eller tvn vill jag helst dunka mitt huvud i tegelstensväggen bakom mig. Men det gör jag inte utan jag står och intensivglor på personen, försöker att inte gäspa, mmar och jaar och om jag märker att han har ställt en fråga till mig (han slutar prata och glor tillbaka) drar jag till med det vattensäkra "Åååh? Jag vet inte jag..." och ler. Det låter inte så hemskt men tre timmar av "jag kör lastbil, jag spelar i band för jag är så musikalisk, min sambo agneta.. jagjagjagjaaaaaag. arbetsskadad, jag har rest dit, min pappa var dum mot mig. O.S.V O.S.V!" utan att själv få en syl i vädret är nog i det närmaste tortyr. Han uppehöll mig från jobb och när jag fick ett tillfälle att smita iväg kändes det väldigt upplyftande att torka borden, det var en befrielse. Slut på klagandet!

Nu måste jag duscha och göra mig i ordning för snart ska jag hänga med männsikor som jag faktiskt gillar att lyssna på.

Puss.

Saker att göra när man har tråkigt.


Akrobatik. Stretcha. Träna. Prova en ny sexställning (haha på den!) 


Besöka ett vattenfall. Fotbad! Blondera håret så man ser härligt Slitzig ut.


Rita. Fota. Måla. Spegla sig.


Korka upp! Var jobbig och helst pinsam. (Glöm inte att ta kort på dig själv i ditt värsta tillstånd.)


Mata en känguru. Knyt nya kontakter, prata med en okänd männsika. Mingla i busskuren.


Klä ut dig. Gå en spanskakurs. Våga prova något nytt!

Och ja, alla bilder är från min och Annas lilla tripp.
Australien - Två

Lördagnatt eller söndagmorgon?

Slutade relativt tidigt, 01.45. Så himla lugnt ikväll, så här innan löning och efter "Kil hela veckan"-helgen. Det är Kils #1 partyhelg det. Förra fredagen gästades vi av Starboys som var lika bra som alltid (jag hörde det på ryktesväg för jag såg inte ett skit där jag stod och slet i dansgolvsbaren på övervåningen men jag kan tänka mig att det var tryck där nere i öltältet. Världens längsta parentes?) och på lördagen kom dem svenska mästarna i AC/DC covers... Hizy/Dizy HAHAHAHAAAA! Inte heller såg jag dem men det var ju ingen större förlust för min del.

Fylleprat. Eftersom det var så lugnt ikväll hade jag massa tid att bara stå och lyssna på vad folk i baren sluddrade fram till varandra. Ärligt talat, varför är människor så pinsamma? Jag stod mest och skrattade tyst för mig själv och när jag inte gjorde det vred jag och vände mig av genans. Är jag för känslig? Maybe.


Alltschåå, du äschåå schööön! Jaa älschaar dääj! Omdö nön göng geefter dääj så schkulle dä va en äära om jaa feck va din bästmäään! Sckaaru ha e seksa geeete te? Älschhar däääj! 
Gulligt. Manlig vänskap på hög nivå. Jag insöp kärleken i luften och blev genast lite gladare. 

Solen skiner, var glad!

Ibland får man känslan av att allt man skriver är så himla ointressant att man helt tappar sugen att blogga. Så känner jag just nu. Vad ska jag skriva om egentligen? Men då slår det mig, även fast innehållet kan diskuteras så finns det ändå en mening med det. Jag själv tycker att det är jättekul att läsa mina kompisars små blogginlägg om allt och ingenting. Och framförallt  så är det ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i deras liv. Det är bara att inse, vi kommer att spridas mer och mer, befinna oss i olika orter, städer, länder och t.o.m. kontinenter och kanske om man är som jag tappa kontaken under tiden. Sorligt men sant. Men det är då bloggen kommer in. Blogga mera snälla! Skriv vad som har hänt under dagen, vad som kommer att hända, vad som gör dig glad och vad som gör dig ledsen och blogga ofta! Kan inte alla mina vänner skaffa en blogg?

Åter till mitt ointressanta inlägg som jag loggade in här för att skriva.
Idag skiner solen för en gångs skull. Oh så skönt. Här sitter jag i favoritjeansshortsen och en för liten bh. Ska snart gå ut och göra pedikyr på altanen. Jag ogillar skarp att fixa med fötterna för dem blir ju aldrig fina! Hur jag än badar dem, sliter med fotfilen och målar tånaglarna i någon söt färg så kommer mina fötter alltid att fula. Fast alla fötter är fula, tur att dem snart kommer att gömmas i strumpor och raggsockar... Det är nog det enda som är bra med vintern. Har sökt jobb på en skiresort i Norge förresten (kul!) Borde försöka lära mig att åka snowboard. Har tänkt det i många år fast det har aldrig blivit av. Vill någon agera lärare?
Ikväll ska jag jobba och likaså imorgon. Dagen efter det är det måndag = ny vecka. Ny vecka, nya möjligheter som man säger va? För min del blir det intensivsöka efter kollektiv eller rum i Oslo, den här veckan ska jag bara ringa till annonsörerna istället för att maila som jag har gjort tidigare. Det känns effektivare. Annars kommer det inte hända allt för mycket. Kanske lite jobb och förhoppningsvis lite fest på det! Och fika säger jag aldrig nej till..   

Anna Stensson


Visst kommer du hem idag? Och visst ska du ha välkommenhem+20årskalas?
Ska bli skönt att se dig snart!

Idag shoppade jag stövlar på Wedins. På rea såklart. Alla mina kläder är rea, second hand eller helt enkelt inte mina kläder. Fattigt. I alla fall, förr hade de kostat 1 195:- och jag haffade dem för 199,50:-. Ett ord säger jag nu, VÄRT!

Veronica Maggio - Stopp

http://www.youtube.com/watch?v=GT944jZl1ck

Favoritlåten just nu? Kanske. Skön? Mycket, me LIIIIIKEYYYYIIIIIH!

(Hahaha, Emelie, jag har kortslutning i hjärnan. Klart jag visste att hon hette Veronica ;) )

Kul liten sak.


I wandered around alone, I was so confused

I saw people pass me by, they didn't notice me at all

My mind was clear but my soul wanted more

Then you grabbed my arm

I look over my shoulder smiled and said hi

I wondered why you had reached out for me, but I never asked

Instead I said 
I don't know where I am or where I'm going

You just laughed and said
I could be your friend

Hittat i Emmas kollegieblock från 2005. Varför skrev jag på engelska?


PARTY!

http://www.youtube.com/watch?v=_ctiEiewQHw Tänk att ha en sån förfest! Kommer ni?



Onsdag

Vilken tråkigt dag. Jag måste ta mig ur det här. Just nu söker jag för fullt efter boende i Oslo, för dit vill jag så snart som möjligt. Börja jobba och allt det där, rutiner och blablabla. Mitt liv är bara för tråkigt. Vad skulle jag göra om jag hade massa pengar? Leva livet cause it's all fun and games (or it should be..) Utbilda mig på någon höjdarskola. Fotografera med min sprillans nya systemkamera. Inte spendera hösten och vintern i Sverige!  Besöka Europas alla storstäder, resa överhuvudtaget. Surfa. Tur att jag har drömmar.


Australien - Ett

Jag har nämligen lagt in alla mina Australienbilder på datorn. Sorterat dem i mappar till och med. Det blir mycket bilder framöver. Här kommer några favoriter. 


Jag blickar ut över havet. Bajsbrun med hippiefrilla. Byron Bay.


O'hoj Kapten! Annas partystämmning steg snabbt och i sällskap med the drunken Crab festade hon hela kvällen, ända tills hon blev trött och somnade på Raglans loungesoffa.


"Den skrattande fågeln." Kokaburra. Featherdale Wildlife Park.


Min utsikt från hängmattan, där spenerade jag många lata timmar. Cairns.


Operahuset, i Sydney såklart. Enligt Anna har jag tagit bilden från fel håll. Man ska stå på andra sidan och fota, för då får man med Harbour bridge i bilden. (Kolla den söta lilla gula båttaxin! Vroomvroom.) Jag kom förrsten på för någon dag sen att vid mitt första möte med Operahuset så slickade jag på det. Fresh. Men hur många har gjort det? Haha.


Här är Harbour brigde förresten. Vilka tråkiga bilder jag lägger upp nu! Åter till favoritbilderna...


Som den här godingen. HAHAHA, skandalöst! Min sista kväll i Sydney, dagen efter flög jag upp till Cairns. Om jag minns den? Njaa. Men kul hade vi! Vi hann med att supa till ordentligt på rummet, hänga i Raglans bar, ramla runt på dansgolvet på The Gaff, Hungry Jacks (a.k.a Burger King), fixa "efterfest" med Agneizska och henns DJ-kompis. Jag däckade och Anna försökte få liv i mig. Klockan var 01.30!!! HAHAHA!


Norrlänningar! Kusinerna Christoffer och Cecilia. Vi träffade dem i Brisbane och mötte upp dem igen i Sydney. Här är vi på Scubar. 

TURTLES!








Stiliga va? Jag träffade mina nya vänner i januari på Featherdale Wildlife Park. Jag, Anna och Ben gjorde en liten dagsutflykt dit och vi åkte även och såg Blue Mountains. En riktigt fin dag!

Chill w/t me!

Eftersom det är en sån där dag har jag inget bättre för mig än att häcka vid datorn. Surfa runt på youtube och blogga lite är på sin plats.

Igår såg jag en gammal klasskompis på Killingen. Eller ja, jag såg faktiskt rätt många. Gamla  klasskompisar, lagkamrater och folk från högstadieskolan (ångest!) Det var överraskningskalas för en kille som fyllde 20 år. Men i alla fall just den tjejen var för jävla snygg i håret! Det var långt, varmt blond, svallande lockigt och mittbena med lång lugg på utväxt typ. Precis så vill jag se ut! Fast vad jämför jag med? Jo, såklart en frisör, haha. Jag är hårbesatt, jag älskar att hata mitt hår. Hon jobbar på en frisörsalong här i Kil, jag ska gå dit imorgon måndag och fråga om de gör hårförlängningar och berömma hennes frisyr. 

Nu ska jag nog gå och köpa lite godis, se en film och läsa "Flyga drake" av Khaled Hosseini. Vilken dag alltså.. Soft.

En sån där dag.

Emma, skärp dig! Titta på dig! Du ser ut som 10 svåra år. Försök att vara lite glad.. - Mamma

Brukar det inte heta 7 svåra år? Nu vet ni hur för jävlig jag ser ut idag.

Jag är trött. Jobbade och slet som ett vilddjur på Killingen både fredag och lördag. Det var verkligen inte kul. Har inga roliga historier att berätta.

Grått och deppigt.

Syskonkärlek.

Martin berättade anekdoter om Elin igår. Han tycker att hon är en bortskämd skitunge.
Ja Elin kommer väl träffa en kille som heter Claes Af Silvfersköld och som hänger på Spybar.
Elin såg då lite irriterad och smått orolig ut och sa
Vaddå....? En.. Alkis eller?
Sött! Det kanske också är mer sant än vad vi anar.

Hon ska börja på gymnasiet i höst och valet av skola är Tingvalla.
Elin, du vet att alla på Tingvalla är jätteutseendefixerade?
Gött!
svarar hon då snabbt.
För det har hon väntat på hela livet? ÄNTLIGEN!!!

Brådis.

Nu måste jag städa huset för Mamma har fyllt år och jag har inte köpt något till henne förresten, det gör mig till en dålig dotter men jag kompenserar det med att jag ska storstäda och skura så det är jättefint när gästerna kommer. Oj, vad glad hon kommer att bli. Pappa också. Jag ska nog bjuda henne på bio. Vilken är bäst "Mamma Mia" eller "Sex and the City"? Jag är inte helt övertygad om att Mamma Mia är så bra som den sägs vara. Musikaler gör mig skeptisk. Jag tittade alldels för mycket på Grease i min ungdoms dag. Kommer nog aldrig igen orka kolla igenom den helt och hållet igen. Efter städning ska jag springa iväg till min favoritmatbutik ICA Kilen och införskaffa bland annat charlottenlök och en skurhink. Shit det måste jag ju göra nu. Den förra skurhinken mötte sitt öde på festivalen förra helgen. Jävligt värt, jag älskar festivaler. Men festivalen gillade inte min skurhink för den gick sönder där. Om ni nu undrar vad i helskutta man tar med sig en skurhink till en festival ska festivalräven Emma berätta det för dig. Skurhink-kylskåp. Fyll upp den med vatten och ploppa i ölen. Kallt och go blir den då, uh vad gött. Varm öl? Usch. Igår festade jag på finvin. Hemmafest för första gången på många år. Att fylla 18 dödade hemmafesterna. Det var trevligt fast jag kände mig inte helt hemma. Det var Hannas pojkväns kompis fest. Jag känner inte pojkvännen (han är ny) och jag känner verkligen inte kompisen. Jag känner dem inte bättre nu måste jag ju erkänna. Folk nuförtiden är så himla reserverad (mig själv inräknad, tro inte att jag är bättre.) Fast jag gillar bättre att kalla det blyg, för det är jag. Som en av dvärgarna i Snövit, jag är en blandning av toker och blyger. Tokblyg. Ikväll ska jag hem till min kära vackra vän Emelie, hon bor i Säffle av alla ställen. Trevlig liten stad och idag ska jag för första gången se hennes "nya" lägenhet. Det blir förfest och Harrys. Jag har aldrig varit på en Harryskrog, premiär! Haha. Det blir kul men nu MÅSTE jag verkligen kila iväg att handla.