Ett steg framåt.

Nu kom jag på att jag vill plugga utomlands. London skulle ju vara rätt coolt och jag känner ju en del folk där. Men vädret! Molnigt och grått, nej tack. Fast kanske. Jag och Erikafika kom på i förrgår att vi ska göra en liten weekendtur dit i början av december. Perfekt för julklappsshopping. Hoppas det blir av, skulle vara göööörmysigt. Har nämligen aldrigt varit i London och nu är jag mer än lovligt sugen.

Nu ska jag lägga en ansiktsmask och packa.


Festivalsug.

Nu är jag i fullgång och skriver packlista för festivalen. Dem där listorna alltså.

Igår var det riktigt trevligt. Först när jag kom in till stan mötte jag upp två av mina festivalkompisar, Hanna och Malin, vi hann med en tur till apoteket där införskaffades nödvändigheter som resorb, våtservetter och andra nyttigheter för festival. Efter det åkte jag till IKEA och drog runt där. Usch vad stort det är och jag kände mig jätteensam när jag åt mat i restaurangen omringad av glada barnfamiljer och gamla par. Nej, åka själv till IKEA är ingen hit. Jag gjorde nog alla fel, jag tog bussen dit oh jag glömde att ta en kundvagn i entrén så mot slutet hade jag armarna fulla. Sen tog jag och min stora påse bussen tillbaka till stan och där drack vi öl med en god vän och några bekanta.

Nu ska jag sminka mig och dra iväg till röda korset här i Kil och hitta fina secondhandfynd.

Just det en sak om festivalen, PIP, det är första året som den körs och tydligen har dem inte kapacitet att låta alla tälta på festivlcampingen. Vad dåligt och extra tråkigt är det att vi inte får plats. Vad gör vi nu då? Plankar eller? Troubletrouble..

I min lilla bubbla, här är det fint må ni tro.

Nu missade jag precis 14.20-bussen in till stan. Nästa buss går om en timme och nästa tåg 16.10. Hur drygt som helst! Det är så himla tråkigt att bo i Kil faktiskt, ställer man sig på Storgatan och skriker "HO HO" så dröjer det inte länge innan man hör ett avlägset ho ho tillbaka. Så dött är det här. Inte blir det bättre av att buss och tågförbindelserna har blivit sämre nu under sommaren. Jag har ingen mobil, jag tar mig inte härifrån (jävla ickebefinnande körkort) jag känner mig helt enkelt isolerad. När jag väl kommer in till stan ska jag shoppa duschdraperistång, duschdraperi och golvlist för duschen. När hela duschbusinessen är fixad ska jag åka till IKEA och köpa fotoramar, burkar plus en massa jox som man brukar få med sig hem därifrån. Efter IKEA ska jag dricka öl med Erika och hennes vänner. När jag kommer hem till hålan igen ska jag leka Martin Timell och styra upp mitt badrum och dusch. Spela roll vad klockan är och det blir säkert roligare efter ett par öl innanför skjortan.

Nu är jag bra uttråkad!

Sällskap.

Snart kommer min Erika hit! Uuh vad trevligt! Vi ska nog fika. Jag ska koka kaffe till henne och köpa massa kakor, kanske ballerina. Idag är det tisdag, vad gör man en tisdag? Är det nåt bra på tv ikväll? Nu har jag verkligen landat i att jag är hemma.. Tv liksom, sorgligt.

Tisdagstrassel.

Reaktionerna blev inte riktigt som jag hade tänkt mig på min klippning förresten.

"MEN EMMA VAD HAR DU GJORT MED DITT HÅR?!"
"Hmm, har du gjort något med håret? Det där är ju inte din hårfärg..."
"Åh Emma, har du klippt håret själv?" (GRR!)

Tackotack.

We all wanna be big rockstars.

Hemma och jag älskar det! Och jag som trodde att jag skulle ha råångest för att jag var så dum och lämnade Australien på impuls. Men fy fan vad skönt det är här, jag säger bara en sak. Vädret! Åh! Lyckades komma tillbaka perfekt till högtrycket så både igår och idag spenderades vid vatten. Igår åkte jag in till stan (Karlstad) och hängde på Sandgrund där de nu har byggt en liten ministrand med en ordentligt stor brygga. Är alltid så trevligt att umgås med Hanna. Vi två har planer på att åka till Norge i början av september och senare ut och resa tillsammans. Costa Rica, here we come! Världens bästa stränder och vågor finns där. Idag har jag varit en duktig dotter för jag har tvättat, städat köket och hallen grundligt. Efter allt slit tog jag och lillasyster en promenad ner till Fryken där solade vi lite men mest lekte vi i vattnet. Det var riktigt mysigt.

I fredags drack jag, Hanna och hennes vänner öl på hamnfestivalen i Karlstad och efter det blev det Glada Ankan. Det fick mig att längta tillbaka till Australien. Fyyyyyyy för musiken. Jag trodde inte mina öron. Vengaboys? Acapellaversion av "Oh lord won't you buy me a Mercerdes Benz"? Allmänt töntiga svenska sommarhits anno 1983? Jag var lite aggressiv där ett tag.. Ju surare jag blev dessto tätare blev besöken till baren. Inte blev det bättre. Var är min housemusik? Vavava? Men det var en fin kväll ändå (Hannasötis!) Trots dålig klibbvärme, dålig musik och dåligt humör på Glada Ankan. Dåligt. Dit går jag inte på ett tag igen.

På fredag ska jag på festival i Karlskoga. PIP, Putte i parken. Hur gulligt är inte det namnet?

Samma skit.

Forlat om jag tjatar men det enda som finns i min lilla hjarna ar "Aka hem, aka hem, aka hem. Kul!"

AKA HEM! Hihi.

Sista kvallen pa jobbet igar, jag var riktigt hyper, DJn tyckte "take it eeeasy and settle down!" for jag kunde inte sluta shaka. Aven fast han spelade daaarlig musik! Lat oss saga att kvallen var som en enda stor hyllning till svunna tider. 80-90-talet... HERREGUD! Men det var harligt att vara sadar happyhappy som Anna skulle saga.
Ikvall ska jag stanna har pa hostlet och mysa till det, for det ar ju filmkvall. Love it.
Imorgon, mandag maste jag packa och sjalvklart festa! Det blir hostlet egna pubcrawl och den har veckan kommer de ha ett tema "Hawaiian", bilder kommer!
Pa tisdag flyger jag ju som sagt till Sydney (tjattjat) transferbussen lamnar hostlet 04.10, perfekt tid. Jag hinner precis vingla hem fran krogen och hoppa pa den. Jag undrar dock hur jag kommer ma pa flygplatsen och planet.
Nu ska jag fixa mat och senare ska jag tvatta.

Bara massa ordbajs.

Pa mandag ska jag klippa mig, fy fan vad gott! Det kommer nog bli ganska kort for det ar sa slitet plus att jag ska gora massamassa blonda slingor ocksa. Det enda jag vill ar att se bra ut. Ska det vara sa himla svart? Tydligen.

Pa tisdag flyger jag till Sydney och ar framme dar ungefar 10 pa morgonen, jag har alltsa en hel dag med shopping framfor mig. Kul! Fast det ar sa svart med alla presenter som jag vill kopa med mig hem. Vad koper man till sin pappa t.ex.? Det kanns som den mannen har allt han vill ha.. Kanske kan kopa godis och cashewnotter till honom pa taxfreen, det gar alltid hem. I Sydney ska jag ocksa hinna med att besoka Gladstone och Raglan (pubarna jag jobbade pa) ta en drink med det folket och efter det ska jag ut och dansa med en van och kollega, Nina. Hon jobbade sin sista kvall pa Woolshed igar och ikvall ar det min tur. Sorgligt.

Idag lordag, har jag solat, atit sallad och dronat runt.. Ikvall ska jag jobba till stangning vilket betyder att jag lamnar jobbet 06.00 pa morgonen, sjukt!

Wannabe bakis. BAKIS!

Idag ska jag tycka synd om mig sjalv och leka att jag ar jattebakis for att vinna sympati. Och jag ska ata McDonalds, for jag ar bakis. Sa jag att jag ar bakis forresten? Stackars mig!

Jag ar sa trott pa en tjej i mitt rum! En mobil ringer pa morgonen, en hog javla irriterande ringsignal. Tror du att personen ifraga gar ut ur rummet och svarar i telefonen som vanligt folk gor? Na, for det ska pratas hogt och tydligt med knacklig engelska. GAH! Kunde inte somna om och detta hander allt for ofta.. Men jag ar for mesig for att saga till sa jag haver ur mig all min frustration pa bloggen. Ja josses.

OH VAD JAG SAKNAR MINA FINA VANNER! Det ska bli sa harligt att traffa alla och fa hora vad dem har haft for sig pa sistone. Jag och halla kontakten over internet alltsa. Inte bra. Det ar ju inte samma sak ju. Hoppas dem fortfarande tycker om mig aven fast jag inte skickar vykort eller svarar pa facebook (daligt samvete har.)

Det ar molnigt idag och det ar ju meningen att det ska vara sol. Hade planerat in en dag vid lagunen. Maste bli brun. Har bara en vecka kvar i Australien och jag har solpanik och brunstress, det ar ju nastan som om jag vore pa Mallorca. Svennesemester.

(Det har ar inlagget som jag skrev om i forra inlagget. Jag hittade det!)

Mah!

Jag skrev ett langt inlagg, jag var nastan klar och skulle bara andra en liten sak. Vad hander? Sjalvklart lyckas jag pa nat vis fa resten av texten till hebreiska vilket ar helt oforstaligt... Latt fixat tycker jag och borjar greja.

Jag hatar datorer!


Too bad
I'm sad

I want to go home!

Jag har precis bokat flygresan fran Cairns till Sydney! Allting flyter. Nasta torsdag ar jag hemma i trygga Varmland. Oh, sa mysigt! Mina kara syskon vet inte att jag kommer hem, mamma och pappa vill overraska dem. Haha, jag far verkligen inte beratta att jag kommer hem. Dem ar bra knepiga dem dar tva, inte konstigt att man blev som man blev. Men kul att vara en overrasking, tada!
 
Ikvall ar jag ledig! Wet t-shirttavling ar pa schemat. Jag vill se (inte delta alltsa..) Har jobbat alla onsdagar sen jag borjade sa nu javlar ska jag se det close up.

Pafyllnad.

Jag kom pa en till sak som jag saknar med Sverige.
-Bra tvreklamer! Bra tvprogram. Kom hit sa fattar ni vad jag menar.

Mad monday.

"I'm gay... But you're hot!"
Vilken bra komplimang va? Gaykillar brukar gilla mig.

Var ute i lordags. Skum kvall. Lyckades tappa bort alla. Och dricka for manga caprioskas. Resten ar bara blurr (och censur.) Igar sondag var jag pa en irlandsk pub med galna irlandska tjejer och tittade pa irlandsk sport, hurling. Whatta hell? Hurling? Knepigaste sporten nagonsin, googla. De beskrev det som fotboll fast med med slagtran. Nagon sa hockey.. Lacrosse. Knepigt var det. Ikvall ska jag jobba och idag ska jag planera for min hemfard. Jag ska skriva listor, som jag alskar att gora. En lista ska vara over alla saker som jag saknar hemifran. Bygga upp min hemlangtan liksom, ska bli riktigt pepp pa att aka hem. Borjar lite smatt nu (tar inte med det mest uppenbara som familjen och vanner. Er saknar jag sjukt mycket.)

-GODIS! Rekordeligt losgodis! Marabouchoklad. Riktig saltlakrits.
-Min skona sang med fluffigt tacke. Den innehaller inte bedbugs.
-Paronens gulaschsoppa, bluesgryta, potatisgratang, ugnsbakad falukorv med massa ost, pappas mos, storfrukost pa sondagar med raclettegrill, grillen nu pa sommaren, potatissallad och mammas sallader, svenska jordgubbar, ja maten helt enkelt och speciellt nar nagon annan lagar den.
-Frukt och gront ar mycket billigare hemma. Nyttigt och bra. Och det har jag saknat, har levt pa alldels for mycket McDonalds och annan takeawayskit.
-Tvattmaskinen. Att inte behova betala storkovan for en tvatt. Hanga tvatten utomhus for tork.
-Xider, paroncider, ol i plastmugg. Ol med vanner, ol i hangmattan hemma. Kall ol. Beeeer!
-Snygga killar. Ja, ni svenska killar ar definitivt battre an alla smutsiga backpackers och konstiga australienare. Vi svenskar ar ratt snygga.
-Konstigt nog saknar jag mitt gamla jobb litegrann. Killingen i Kil. Det ar grejer ni! Har ni vagarna forbi sa poppa in for ett besok.
-Shoppingen! H&M!!! Vilket land har inte H&M? Australien saklart.
-Utelivet, kunna traffa pa t.ex. f.d. klasskompis helt random. Att ens kunna traffa nagon man kanner. Forfester.
-Bada i sjon! Fryken och Vanern.
-Planer for livet och ha en hobby som inte inkluderar alkohol. Ska nog borja trana med mamma som ar hurtbullen nummer ett.
-Svensk musik! Sommarlatar pa radion. "Med en glass i min mun.. Och i sandaler av plast...." Nu blev jag helt lyrisk. Festival!

PUSS!

Save tonight.

Jag har inget nytt eller intressant att beratta men eftersom bloggen ar min basta van for tillfallet sa ar det lika bra att skriva av sig lite. Idag har jag solat, som vanligt, atit skitmat, som vanligt men ikvall da ska jag for ovanlighetens skull inte jobba! UUUUUT! Vet inte riktigt hur jag ska borja kvallen, om jag ska pallra mig ivag till grabbarnas hostel och dricka lite dar. "Grabbarna" ar tva killar som jobbar som glasplockare, a.k.a glassies, pa Woolshed. Eller kanske hanga med dem irlandska tjejerna har pa hostlet pa karaoke. Det vore ju kul! Jag som alskar att gora bort mig. Sjunga kallas det visst. Klockan 23.00 ska jag mota upp en annan Emma, en tjej som jag jobbar i baren med. Hon ar fran Frankrike och jattesot.. Jag vet hur kvallen kommer sluta iallafall, pa Woolshed saklart. Australiens  #1 backpackernattklubb (kottmarknad, pickup place etc. etc..)

Nu ar klockan 16.40 och snart ska jag nog skutta ivag for att kopa alkohola...

Jag ar en svensk sommarromantiker.

Just nu kanns det skitbra att aka hem den 23 juli. Fast jag bavar for att saga upp mig fran jobbet, Woolshed. Jag sa att jag skulle stanna "absoluuut minst tva manader" och det blir typ 6 veckor. Na, det ar nog inget att oroa sig over for dem har en jadra rundgang pa personalen dar. Speciellt nar de nekar australiska tjejer fran att jobba i upstairsbaren. De vill namligen bara ha backpackerflickor dar. Skyll er sjalva.
Idag har jag solat och planerat min hemresa. Jag har till och med varit duktig och mailat en korskola for att hora om det finns plats for mig i deras intensivutbildning. Det dar korkoret maste tas!
Jag vet att jag har ett jobb hemma och det kanns skont ocksa. Slippa tanka pa sant direkt nar jag kommer hem. Killingen, here I come! I host drar jag nog till Norge med nagra vanner. Det maste tankas pa. Jobb och boende..
Vad hander i sommar? Ar det nagon som laser? For isafall vill jag ha tips, massa tips! Vad ska du gora i sommar?

Fy fan vad jag ogillar den australiska accenten. Snart slipper jag den.


Vad ska jag gora nu?

Lika velig och snurrig i huvudet som vanligt. Varfor ar allt sa krangligt for mig? Det ska ju vara gott och leva. Annars kan det kvitta!

Det handlar bara om mina reseplaner.

Bali? Jag vill sa garna surfa igen och Bali verkar vara den perfekta platsen. Jag tanker mig surf, sol, kall ol, billiga restaurangsbesok, harligt uteliv, vackra vyer, en paradiso..
Ostkusten? 4WD pa Fraser Island, segla runt Whitsundays oarna och andra sana dar backpackersaker som man bara maaaaste gora. Har inte varit mycket for masten dock. Och campa pa en sando? Tre natter pa en bat? Kalla mig en fjolla men det later inte som det roligaste i varlden. Dessutom ar det dyrt. Men oh so beautiful. Tydligen.

Asch, jag tror jag nyss fick lite klarhet har. Bali vinner over ostkusten. Men vinner Bali over den svenska sommaren? Ska jag hoppa pa planet hem om 13 dagar? Da ar hemresan inbokad om jag inte valjer att datumandra den. Vilket jag kan. Jag har inte riktigt pengar for Bali just nu och det betyder att jag maste stanna har i Cairns i ytterligare en manad innan jag ens kan tanka pa att flyga dit. Vilket ar lite smajobbigt. Jag hatar att vara sa har ekonomiskt osaker! Hmm, jag kan alltid aka till Bali nasta ar efter att jag har tjanat big bucks i Norge. Det later bra. Jag ar sa himla trott pa Australien nu (d.v.s. folket, backpackerkulturen och manniskor har ifran.)

Sa tretton dagar? Hej Sverige?

Tjipp o hej!

Kreativiten floooooodar. Not. Usch, vad jag ar trott. Ikvall ar det Annas sista kvall har i paradiset med daligt vader. Jag jobbar saklart, skamligt! Vi ska i.a.f ut och ata mat och dricka lite ol.
I mandags gick vi upp i ottan och hoppade pa en tourbus som tog oss lite mer norrut pa ostkusten. Regnskogsvandring ni vet. Jag hade tankt mig att det skulle vara som i min fantasi, jag tankte mig en djungel. Visst, det fanns slingrande vaxter pa traden, enorma ormbunkar, det var blott, vi sag vattenfall... Fast det var asfalterat! Vad da kanna sig som en dum turist med kameran i hogsta hugg? Bussen korde runt till olika skogar och strander for fototillfallen. Vi akte aven till en wildlife park dar vi sag massa faglar, kangurus och krokodiler. Vi var med och matade krokodilerna vilket var riktigt laskigt! De slangde i hela grishuvuden som krokodilerna fangade, ljudet nar dem bet igenom grisskallen var otroligt creepy. Ihaligt och kraskras. Huuuuu. Det hanns aven med lite krokodilsafari i en stor alv, sag fyra vilda krokodiler och en treesnake som lag och vilade pa en tradgren.
Nu maste jag vara social...
TJING!

Filmtips.

Snatch! Movienight har pa hostlet. Antagligen ar jag superseg som vanligt men jag sag Snatch forst ikvall. Sjukt snygg och valgjord film! Brad Pitt gjorde det snygga och Guy Ritchie det valgjorda. Haha, na da. Jag fattar inte hypen med Brad Pitt arligt talat. Varldens sexigaste man.. Ar han verkligen sa snygg? Jag menar visst, han har fina drag men det ar val inte over sig? Gillar inte hans ogon..
Jag kan ocksa saga att jag har Dan Browns "Da Vincikoden" pa hyllan i mitt rum. Kopte den pa second hand i Sydney for ungefar tre manader sen.  Den vantar pa mig och skriker las mig! Alla har last den boken. Alla sager att den ar sa bra. Jag tittar pa omslaget och suckar, den ser sa trakig ut. Gul och ful. Ar den bra? Kanske imorgon. Eller kanske inte. Nu ar snart klockan 00.00 och bussen kommer och hamtar upp oss 07.10.
SOVA! Skont.
Nattinatt.

Det som hander och sant.

Nu ar Ansibaby har. Hon flog in i onsdags och var har vid midnatt. Olyckligt nog sa jobbade jag den kvallen, kunde inte vara med och hamta henne pa flygplatsen. Shame shame, men jag tittade pa henne nar jag smog in 04.30 pa morgonen. Hon hade lamnat en bit kartong pa min kudde "HEJ! :D" stod det pa kartongbiten. Sa sott sa.
Dagen efter alltsa torsdag visade jag henne runt pa stan, tog nagra ol pa en irlandsk pub, at god mat pa mitt jobb och tog ytterligare en ol. Later fortraffligt va? Om man bortser fran att jag senare pa kvallen begav mig till jobbet, lite gladare an vanligt.
Pa fredagen gick vi upp ganska tidigt, vid 7-tiden, for att ta bussen till the reef terminal. For dagens plan var snorkling! Aaah! Det ar det basta, sa underbart vackert! Jag simmade runt och inbillade mig att jag var lilla sjojungfrun (min favorit disneyprinsessa.) Stora barriarsrevet ar sagt att vara ett av dem basta reven for dyk och snorkling i varlden och jag forstar varfor. Jag sag Nemo! Jag sag en jattestor skoldpadda (en cool en, som skoldpaddan i Hitta Nemo. "Duuuuuuude!") och massa konstiga fiskar med fina farger. Korallerna var vackra ocksa. Det var en upplevelse minst sagt. Efter snorklingturen var det dags for mig att jobba igen (snark, jag var aptrott ju och pa fredagar stanger vi FEM pa morgonen och gissa vem som var tvungen att stanna kvar och stada skiten? Jepp...)
Lordagen pallrade jag mig upp ur sangen 17.00, haha. Vi hann besoka bottleshoppen och McDonalds innan vi borjade gora oss vackra for en helkvall pa stan. Vi hamnade saklart till sist pa Woolshed och dar dansade vi massa men det var nagot som saknades. Typ snygga killar. Och musiken var skit! Aven fast jag var full sa brydde jag mig. Jag ger min lordagskvall betyget 4 av en skala av 10. Eller kanske 5.
Idag sondag har vi besokt "sugarworld water park", det var nagra har fran hostlet som hade anordnat resan dit. Mellan 10.30-16.00 var vi dar och det sa himla mysigt med bbqlunch, glass, vattenrutschkanor och underbart vader. JAG HAR BLIVIT SA BRUN OCH FIN! Kanske ar vart att ringa hem till mamma for en newsflash, hon tjatar (tjatade kanske, har inte sett henne pa ett tag. 9 manader och 5 dagar for att vara exakt.) jamt om att jag maste sola, att jag ar sa blek, att jag ser sjuk ut och tank vad fin jag skulle vara bara om jag fick lite farg och yadayadayadasnark. Undrar om hon kommer tro mig? Hon blir bajsbrun, pappa blir bajsbrunare, lillasyster ar en pepperkaka och lillebror min ar en datornord sa honom raknar jag inte med. Eller vem vet, jag har hort att ljuset fran en datorskarm kan gora en lite smarosigt.. Sexy.
Imorgon ska vi upp tidigt igen. Nar ska galenskapen ta slut? Planen ar en heldag med regnskogsvandring. HAHAHA, ja josses. Jag i en regnskog. Jag vandra. Hohoho. Haha. Aja, det blir sakert bra.
Tisdag blir det forhoppningsvis partey om jag inte jobbar det vill saga.
Nu vet ni lite mer vad som hander och sant i mitt liv.
I'm looking for love.
Tell me I'm beautiful.
TJING!

Hej.

Ursakta min franvaro. Har varit for upptagen med att leva mitt fantastiska liv.