LORDAGKVALL!

Ratt coolt, MTV-music awards var precis gatan upp fran puben sa nu vimlar det av finkladda pojkar och flickor har omkring. Tjejerna ar uppkladda till tanderna (som Sydneyflickor oftast ar...) Korta klanningar, paljetter, hoga klackar, stora har, silkesmatrial, kuvertvaskor, bara ben, skinnjackor, sotiga ogon, ja ni fattar grejen :) Barbiedockor. Killarna ser mest ut som rocksluskar som borde ta en dusch och klippa sig. Glom det dar med finkladda killar.. Jag har inte festat sen forra sondagen och det var o-roligt (jag var pms-ig :P Enough said.) Efter jobbet (18.00) var jag sa himla shoppingsugen att jag drog ivag till ett stort kopcentrum for att hitta en sot liten rod basker, en stor ring och massa annat smatt och gott. Och shoppade gjorde jag.. Godis, choklad, tuggummi, fyra smirnoff black och tva hahn's super dry ol (favoriten). Fast jag har ingen att dricka med! Anna jobbar och jag har inga pengar pa mobilen, sa inte kan jag ringa nagon heller. Forsokte ga in pa en backpacker bar efter den lyckade shoppingturen fast vakten sag min alkoholpase, "icke sa nicke" sa han och tittade argt pa mig. Ytterligare en kvall slutar (eller borjar?) pa Raglan.

Doden luktar illa!

Jag vet att jag tjatar ratt mycket om Raglan men det ar har som jag spenderar mest tid. Jag jobbar, bor och har vanner har. Iaf, vad jag ville saga ar att det har luktat skitackligt har i tva dagars tid nu! En vaaaldigt skarp distinkt odor ocksa.. Jag hade manga teorier om vad det kunde vara, nagot med avloppet, hade Dan, stadaren, dammsugit upp nagot konstigt? Hade nagon bajsat i ett horn? Da sager lillbossen "Jag tror det ar dod ratta, det luktar sahar..." Dod ratta?! Va? Var hon serios? Sen berattade hon att det inte ar nagon tillfallighet att det stinker nagra dagar efter att Steve och Ben lagt ut rattgift pa lampliga stallen.
-Sa det ligger alltsa en dod ratta nanstans mellan vaggarna och taket? Haha, lycka till att hitta den!
-Nej, snarare 15-20 doda rattor...
:S
Om man roker andas man in nikotin, tjara och sisadar 1000 andra (farliga) amnen. Endel satter sig i lungorna, som ni forhoppningsvis vet... Tror ni dod ratta satter sig? Hehe. Na, usch. Nu haller jag tyst.

Ytligheter!

Pa tisdag ska jag och Anna till frissan (later det inte harligt mammigt att saga frissan? Hihi.) Pa tiden! Ostkustresan med saltvatten, sol, vind och party slet pa harhalsan. Dessutom har jag inte gjort slingor pa over sex manader.. Mitt har ser ratt risigt ut for tillfallet, utvaxt och friss. Vi kommer fa stiltips, huvudmassage, intensiv harbehandling, semi permanent colour (eller for Annas del, blonda slingor) klipp, foning och, det basta, vin och chokladdoppade jordgubbar! Iih, gott med lyx i vardagen. Sa nu ska jag forsoka bli brunett for typ forsta gangen i mitt liv. Spannande, oh ja! Bilder kommer, just wait and see...

Favorit i repris.

Nu sitter jag har pa kara gamla Raglan igen. Anna och Elissa (lillbossen som vi kallar henne) jobbar, de haller pa att stanga stallet nu. Det ar fredagkvall och klockan ar 00.20 ungefar. Inte en bra tid att dricka redbull kanske men det ar mitt spritsubstitut. Jobbade idag.. Jao. Efter jobbet at jag pa Thai thai och gick och handlade en pase chips, en godispase som hette "partymix" och en stor chokladkaka. Sen bankade jag mig framfor tvn och kollade pa nagot liknar antikrundan, friends, neighbours, tva avsnitt av the simpsons, the biggest loser, filmen elisabethtown (orlando bloom och kirsten dunst) och nyheterna. Efter intensivumganget med tvn kande jag mig ratt degig, uttrakad och dessutom sugen pa cola. Den lilla affaren i hornet var stangd sa nu sitter jag har, aterigen en kvall pa puben. Vannerna tror att man lever livet i Australien och nu kommer sanningen fram, haha. Jag borde egentligen hitta pa historier om alla snygga australiska surfare jag har traffat, om dagarna pa stranden med kall ol, musik och vanner och om coola fester, fast jag ar ingen bra lognare. Deppigt. Sa nu ska jag sitta har tills Anna slutar sa kan hon och jag kolla pa tv tillsammans.
Bajs!

Damn it! Doh!

Snabba uppdateringar nufortiden! Nu har jag precis jobbat klart. Klockan ar kvart over tio pa kvallen australisk tid. Atta timmar blev det och en trevlig dag/kvall. Brandmanskalaset var prima, alla drack som galningar. Fran tva pa dagen till ja, nar ska de sluta? Fast det gor inget, folk i Australien ar lediga fran jobbet imorgon da det ar Anzac day (rod dag.) Imorgon ska vi minnas alla krigsveteraner levande som doda och hedra dem. Langhelg=brakfylla. Precis som hemma ju! Vi svenskar tar ju till alla ursakter for att fa festa lite. Aah, vet ni. Mina vita veckor holl i fyra dagar. Jag ar alkis pa riktigt (Mamma, jag hoppas inte du laser det har!) Just nu sitter jag har efter jobbet och varvar ner med en sexa vodka, tranbarsjuice och lime. Imorgon blir det jobb igen. Shit, nu antecknar intresseklubben va? Jag aterkommer nar jag har nat mer spannade att beratta.


Update!

Idag gick jag upp sjukt tidigt, klockan sju ringde min alarmklocka. Jag duschade och sant och klockan atta kom Cameron (kompis till Steve, min boss) och hamtade mig. Han drog till jobbet och jag satt pa hans soffa och vantade att manniskor fran nan stadfirma skulle komma. Fick lana hans tvattmaskin, tvattade totalt tre tvattar (svart, fargat och vitt for att vara petig). Stadfolket kom, jag slappte in dem, satte mig pa soffan igen, kollade pa tv, somnade, vaknade, tvattade lite mer, betalade stadarna och gick hem igen med massa rena klader. For besvaret fick jag $20, haha, typ 120 kr. Vart. Det var min dag det. Klockan 14.00,  ca 10 min borjar jag jobba har pa Raglan. Vi har en function har idag 21 brandman med familjer ska fira graduation. Just nu har vi senoritatema, vi har pa oss "spanska" klader en rod och svart klanning med spets, lite dekorationer som girlanger av papperschilifrukter ovanfor baren. Jepp. Annars hander det inte mycket. I fredags var jag pa dejt, k a t a s t r o f! I lordags jobbade jag, likasa pa sondagen och efter jobbet gick vi ut och drack drinkar och dansade. Fast jag var inte pa partyhumor alls. Fy. Slutade med att jag gick hem 03.15 helt sjalv. Gick hem later kanske inte sa konstigt, bara det att jag gick i en timme for att komma hem.. Hade inga pengar till taxi och ingen lust att fraga om lan heller. Sa just nu har jag tva vita veckor. Jag tror jag kommer halla det (undantag nasta onsdag, da ska det festas!)
Ha de gott!

Hej kompis

Det forsta jag tankte imorse nar jag slog upp ogonen for att mota den nya dagen var "Fan, vad ont det gor!" Helt normalt va? Tankte inte mer pa det utan istallet blev jag nyfiken pa vad klockan var och hoppade ner pa golvet (jag och Anna har en vaningssang och jag ligger pa topp, yes!) och  hittade mobilen. Skont, klockan visade inte mer an kvart i atta. 7.45 folket! Nar gick jag senast upp sa tidigt? Jag har en ovana att masa mig upp ur sangen tiiiidigast klockan 11.00 och da ar det tungt. Kunde dock inte riktigt slappa smartan i mitt hogra oga sa jag stallde mig framfor den stora helkroppsspegel och... Hur 17 ser jag ut?! Mitt ogonlock ar som en liten acklig prinskorv! Nu sitter jag har pa puben och har en handduk med is tryckt mot ogat. Det varsta ar att det ar sjalvforvallat. Jag jobbade till 00.30 igar och efter det drack jag en drink och parkerade mig framfor datorn vi har har. Nar jag kom upp till rummet satt Anna och kollade pa en helknapp indiefilm och jag fastnade ocksa. Vi pratade lite och jag at en salamismorgas. Efter det var jag sa himla trott att jag sket totalt i att tvatta ansiktet, borsta tanderna, ta ut linserna, ja allt vad hygien heter. Det varsta ar att jag vet att jag far finnar om jag sover med sminket pa och jag ar manisk med att borsta tanderna, sa jag madde ratt daligt som det var men jag ooorkade inte. Och nu det har.. Jag kommer se helfjompig ut nar jag lallar runt pa stan i solglasogon. Det ar inte precis solglasogonvader idag, himlen ar gra och regnet strilar ner. Hosten har kommit och jag ar helt oforberedd. Det ar darfor jag ska ut pa stan idag, maste shoppa (hihi, alltid bra att ha en anledning till det) varma hostklader. Ska  forsoka hitta mysiga cardigans, pashminasjal, strumpbyxor, orhangen, snygg ring, ipodhogtalare, partyklader, knastrumpor, blablabla massa saker.

Min kvall ska spenderas har pa Raglan, torsdagar ar lika med singer/songwriterkvall. Anna jobbar och hon gjorde det aven forra torsdagen och om jag ska tro henne sa ar singer/songwriter riktigt bra nufortiden (plus att hon skvallrade om sota killar till mig, vi har ratt olika smak, Anna och jag.) Nu ar klockan 09.15 sa nu ska jag ga ivag och kopa frukost, jag har en kansla av att det kommer bli McDonalds.

Det ar over sex manader sen jag skrev sist i bloggen men jag hoppar in i leken igen som om ingenting har hant. Inte sa mycket har hant faktiskt.. Jag har bott i Sydney i over fem manader och rest runt lite i sex veckor. Det ar allt i snabba drag. Kan skriva mer i nasta inlagg.

TJING!